EVERYTHING ABOUT κυπαρισια που θα μεινω

Everything about κυπαρισια που θα μεινω

Everything about κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Μεγάλο μπάνιο το οποίο έχει και πλυντήριο και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί κάποιος για την διαμονή του.Μπαλκονι και μπροστά και πίσω με τραπεζάκια και καρέκλες.Το μπροστινό είχε θέα την Μονεμβασιά. Η κυρία Λίτσα μας έφερε πρωινό δύο φορές ενώ δεν ήταν στις παροχές.Μειναμε πολύ ευχαριστημένοι από όλα και σίγουρα θα το ξαναεπισκευτουμε.

Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, τα κυπαρίσσια μπορούν να διατηρηθούν υγιή και ακμαία για πολλά χρόνια.

Οι πηγές είναι ανοιχτές από τον Μάιο μέχρι και το Νοέμβριο.

Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ύπνου, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Είναι σημαντικό να αφαιρούνται τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά καθώς και τυχόν κλαδιά που διασταυρώνονται ή τρίβονται μεταξύ τους.

Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.

 Το νησί είναι ορεινό και διαθέτει δύο κύριες οροσειρές, μια ανατολικά και μια δυτικά, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει ένα οροπέδιο.

Μέσα στην άνοιξη, φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια φυτωρίου χρησιμοποιώντας φυτόχωμα γενικής χρήσης.

Από πάνω τους, υψώνεται επιβλητικός και καταπράσινος ο Πάρνωνας, ενώ ανάμεσά τους οι αυλίτσες τους μοιάζουν με μικρές πλατείες, έτσι όπως είναι απερίφραχτες, περιποιημένες και φιλόξενες σε ένα από τα σπάνια πια μέρη του κόσμου όπου τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου είναι δυσδιάκριτα.

Το κυπαρίσσι είναι ένα φυτό read more που αναπτύσσεται σε όλους τους τύπους εδαφών και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το χώμα που το φυτεύουμε, αρκεί να διαθέτει καλή αποστράγγιση.

Ποιό αεροδρόμιο να επιλέξω για να φτάσω στην Κυπαρισσία?

Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.

Ως απάντηση, έγιναν προσπάθειες διατήρησης για την προστασία των εναπομεινάντων κυπαρισσιών από την υπερβολική συγκομιδή.

Ο βαθύς υπέροχος κόλπος του Κυπαρισσιού, με τις δύο εκπληκτικές παραλίες και τα δύο ξωκλήσια, αυτό του Αγίου Νικολάου στα βόρεια και του Αγίου Γεωργίου στον νοτιά, ανοίγεται με εμπιστοσύνη στο βαθύ απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους.

Τα ορεινά χωριά Χάρακας, Λαμπόκαμπος, Πιστάματα διατηρούν στο ακέραιο τον ορεινό χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Report this page